måndag 27 juli 2015

Hilleberg nyheter sommaren 2015 | kajak.nu

Hilleberg Niak

Hilleberg Niak

Hilleberg Niak heter en av Hillebergs nyheter som premiärvisades härom veckan på friluftsmässa i tyskland. Ett 1,5-personers kupoltält som väger in på 1,6 kilo. Ser klart intressant ut som enmanstält för det mesta och tvåmans om man vill packa lätt.

Niak ingår i Hillebergs gula serie och det är alltså ett tresäsongerstält. Det går såklart att använda året runt men räknar man med stora mängder snö är det kanske inte optimalt fast då är de flesta av oss ändå inte utomhus! Hilleberg har haft Niak som modellnamn tidigare om jag inte har fel för mig. Nya Niak kommer säkert bli populärt, många som har Unna är nog sugna på en absid till exempel. Niak har två bågar, en absid och väven är Kerlon 600.

Tror nog vi får skriva upp ett Niak på önskelistan :)

Hilleberg Tarp 5 är en ny tarp, en liten tarp lagom för en till två personer. Väger in på 320 gram. Tillverkad i Kerlon 1000 som Rogen och Anjan. Femman i namnet står för storleken i kvadratmeter.

Med ett Niak och en Tarp 5 får man ett tvåmanstält med 5 meter veranda för under två kilo, helt okej.

Stalon XL. Oj, det här är ett jättetunneltält. När man ser bilden ser det ut som ett vanligt tält med en väldigt liten person framför. Stängerna är 17mm i diameter och väven är Kerlon 2000. Jag blev jättesugen på ett Stalon XL, perfekt som festivaltält och så slipper man lågprisalternativen. Verkar gå att konfigurera på alla möjliga vis och ett komplett för 14 personer verkar hamna på drygt 20 kilo. Kanske inte ultralätt men ultrakoolt!

Nyheterna kommer att finnas tillgängliga under våren 2016.

Mer info hos Hilleberg

Hilleberg kan handlas hos till exempel Outnorth

Hilleberg Stalon XL - gigantiskt och ihopkopplingsbart tunneltält

Hilleberg Stalon XL – gigantiskt och ihopkopplingsbart tunneltält

Hilleberg Tarp 5 - smidig liten tarp

Hilleberg Tarp 5 – smidig liten tarp

Inlägget Hilleberg nyheter sommaren 2015 dök först upp på kajaknördar - paddling verkar kul.



via kajaknördar - paddling verkar kul

Inga kommentarer: