måndag 24 oktober 2016

Köp första kajak du ser och sätt igång med paddlingen | kajak.nu

Vilken kajak ska jag köpa?

Vilken kajak är bäst?

Vilken kajak passar mig?

Jag vill ha nåt billigt, bra som jag kan paddla resten av livet, vilken kajak ska jag välja?

Frågorna känns säkert igen. Vi hör de ofta och får frågan AFK, via mail. På forum, Facebook med mera dyker den ofta upp.

Som med så mycket annat finns det inget svar, det är ungefär som

  • hur långt är ett snöre? eller
  • hur lång tid tar det?

Jag tror egentligen inte man behöver krångla till det alls, i alla fall inte som förstagångsköpare och/eller nybörjare.

Bara att slå till på första man ser eller springer på.

Sök på blocket och köp den som kommer överst eller på femte plats eller som har lägst pris, är snyggast, har flest klistermärken, kostar mest eller vilken faktor du helst vill försöka optimera på. Generellt kan man nog säga att kajaker kostar för lite. Priset på en kajak är ungefär som priset på öl, det kommer sällan upp till produktens rätta värde!

Sätt sen igång och paddla, det är ju det vi (eller en del i alla fall) vill. Under tiden du paddlar kan du sen fundera vidare. Som med så mycket annat är det lättare i kajaken!

När man paddlat ett tag kan man börja krångla till det, ju mer man paddlar desto mer aning på hur man vill ha det brukar man få.

Förstakajaken var kanske för kort, lång, snabb, tung, rank. stabil, tog för lite last, för mycket last, fel färg, ängslig färg, för lätt, för kass i vågor osv.

Det där ger sig efterhand. andrakajaken blir troligtvis mer rätt, tredje ännu bättre osv. När man närmar sig den tionde eller kanske tjugonde börjar man kanske ana vartåt det lutar 😉

Lyssna inte för mycket på andra 😉 Många på forum, grupper, klubbar, på puben, på parmiddagen osv rekommenderar det de själva valt. Kanske inte för att de tror den kajaken, paddeln, kamera, datorn, fånen osv passar just dig bäst utan mer för att de själva vill få sitt eget val/köp bekräftat.

Shoppa snabbt och stick ut och paddla.

PS. Vill du krångla lite så köp en du sitter bra i och nåt som är tillräckligt stabilt. Det är troligare att du växer i en stabil kajak än att du någonsin kommer igång och växer i en för ostabil 😉

Inlägget Köp första kajak du ser och sätt igång med paddlingen dök först upp på kajaknördar - paddling verkar kul.



via kajaknördar – paddling verkar kul

Inga kommentarer: