lördag 23 november 2013

Tylön i fint höstväder | kajak.nu

Svalkande morgondopp i Rössjöholmsån

Svalkande morgondopp i Rössjöholmsån. Gäller att passa på innan det blir is :)



Nymålad fyr och fin vy

Nymålad fyr och fin vy



Tylön utanför Tylösand som in sin tur ligger utanför Halmstad har vi aldrig paddlat till. Lite märkligt, det är ju ändå nästan nästgårds. Men men så blir det ibland, lätt att bli hemmablind och längta långt bort ;)


Fantastiskt skönt höstväder

Fantastiskt skönt höstväder



Pia utanför Tylöns fyr

Pia utanför Tylöns fyr



Men idag tog vi oss i kragarna, efter svalkande morgondopp i Rössjöholmsån och därefter lite sedvanlig toksurf i soffan drog vi till Grötvik vid Halmstad och petade i kajakerna. Egentligen kunde vi kört till Tylösand och lagt i där, då hade vi haft cirka 500m paddling över till Tylön… Men idag var det alltså läge för Expedition OCH Circumnavigation :) Dessutom verkar paddling rätt kul.


Solen sken i Grötvik och havet låg nästan som en spegel. Riktigt finfint. Blev en skön tur ut och runt Tylön innan vi landade på öns insida för lunch och promenix. En säl låg länge kvar på en sten och välkomnade oss eller vaktade över ön/stranden :) Skapligt hungriga så det satt finfint med varsin Realpåse! Och så lite bensprattel på det över ön. Tylön är en gammal övergiven fyrplats, en fin ö men de gamla husen verkar sakna mycket kärlek, får hoppas nån tar tag i det. Kändes nästan som rivningsobjekt (eller Något för den händiga / Stora möjligheter / Gammal charm som det nog stått i en mäklarannons). Verkar som om det kan vara upprustning på gång, http://news.cision.com/se/statens-fastighetsverk/r/ny-hyresgast-pa-tylon-utanfor-halmstad—snart-kan-du-bo-som-en-fyrvaktare,c9292486


Tylöns fyrplats

Tylöns fyrplats. Fyren vid Tylögrund i bakgrunden.



På insidan där vi gick iland finns ett par sandstränder och en pir. Var länge sen vi var kring Tylösand så vi hade glömt hur pass ful den stora hotellanläggningen på fastlandet är, men stränderna är ju fortfarande finfina.


Tylösand hotell

Tylösand hotell



På vägen tillbaka hade det blåst upp lite så vi fick fina medvågor med surfinslag här och där. Riktigt skön liten höstrunda till en finfin örackare.


Matchande skosnören på Pias nya kajakskor!!

Matchande skosnören på Pias nya kajakskor!!



Inte samma färgmatchning på mina nya :(

Inte samma färgmatchning på mina nya :( Men väldigt sköna.








via kajaknördar - paddling verkar kul

Inga kommentarer: