torsdag 25 februari 2016

Kia Ceed SW som kajakbil i 20000 mil | kajak.nu

Glamourcamping. Tror det är detta som nätkrängfabrikerna kallar Glamping!

På väg genom norge mot Helgelandskusten

Vi tokshoppade oss en ny Kia Ceed SW sommaren 2009. I höstas fick den åka vidare till nya ägare efter att ha tjänat oss i nära 20000 mil.

För oss som tycker det är smidigt med bil som funkar och vill transportera oss och lite prylar hit och dit utan problem och utan att lägga onödigt mycket på bilen tycker vi den fungerat väldigt bra. Inga konstigheter alls utan bara normal service var 2000:e mil eller var det 1500? man glömmer snabbt. När vi lämnade in den till Ängelholms bilförmedlning tyckte vi dock den lät lite märkligt och det var visst nån turbo och nåt annat som skulle bytas.

Skulle man önska nåt så kunde takrelingarna fått vara längre för att kajakerna skulle legat mer tryggt. Men vi har ändå kört några tusen mil med kajaker på taket och det har fungerat bra, vid längre utflykter har vi spänt linor i första hand fram men även bak ibland om det blåst mer.

Bil blir lätt en av de mest kostsamma kajaktillbehören, undantaget skärgårdsegendom kanske 😉 Vår Kia kostade oss precis under 21,50 per mil inklusive allt: värdeminskning, lite ränta i början, diesel, försäkring, däck, service, däckbyte/däckförvaring, enstaka tvätt, besiktning, spolarvätska med mera. Har säkert missat några utgifter men på det stora hela. Och det är såklart mycket slantar men med annat val av bil, tätare byte osv är det lätt att trippla den milkostnaden.

Kan inte låta bli att länka till artikeln Privatleasa bil är du helt dum i huvudet? hos Onkel Toms stuga. Tycker den sammanfattar det där med bilkostnader, privatleasing ganska bra om än med lite hård ton :) Inte svårt att göra av med mer slantar om det är målet 😉

Nu har vi skaffat oss en bil med sidohängd bakdörr istället för baklucka, nu snackar vi kajakbil på riktigt! Dessutom slipper man stå dubbelvikt för att komma in i bakluckan under kajakerna 😉 Det tar sig :)

Innanför Aldra mellan Tonnes och Mo i Rana

Innanför Aldra mellan Tonnes och Mo i Rana

Inlägget Kia Ceed SW som kajakbil i 20000 mil dök först upp på kajaknördar - paddling verkar kul.



via kajaknördar – paddling verkar kul

Inga kommentarer: