lördag 14 december 2013

Råsaftcentrifug som en julklapp? eller nåt kul? | kajak.nu

HUI – Handelns UtredningsInstitut utser varje år sedan 1988 Årets Julklapp. I år blev det råsaftcentrifugen. Sådär skojig sak, men de flesta som köpt en verkar entusiastiska. Fast så är det ju med det mesta man shoppar nytt och ju mer det kostar desto mer entusiastisk första veckorna ;) Men i april är det nog läge för begagnad råsaftcentrug på Blocket & Tradera!


Tarra på midsommarvarm klippa i Misterhult

Tarra på midsommarvarm klippa i Misterhult



Som paddlare vill man kanske ha nåt lite roligare? Här är några förslag på prylar som vi själva gillar och som säkert kan passa nån mer!


Kajak vill ju de flesta ha en till.


Gött tält. Just nu är favorittältet Hilleberg Tarra i vår hörna av klotet, tokigt stabilt och tyst.


Go dunjacka! Vi har hängt våra superlätta WM Flash i garderoben ett tag till förmån för lite mer finfärgade från Bergans. Jag en Bergans Down Jacket och Pia en Bergans Cecilie Down Jacket. Lite tyngre och mycket roligare :)


Tält & Tarp och aningen grått in över land. Ljungskär i mitten av maj

Tält & Tarp och aningen grått in över land. Ljungskär i mitten av maj



Bra och lättanvänt kök. När det är svalare gillar vi Muka från Soto, grymt smidigt kök. På sommaren lämnar vi ibland Muka hemma och tar med Primus Gravity EF gaskök, smidigheten och renheten med gas är inte dum.


Finfärgade paddlar, visst är svarta lite lättare men visst tusan är det roligare när även paddlarna är i finfärg ;)


Vattentätt fodral till telefonen. Här har vi tjatat om Lifeproof, det gör vi gärna en runda till!


Sen vill ju de där tjatiga paddlarna såklart ha en Silverkajak runt halsen, eller kanske en SilverSurfski? Eller varför inte en Blåsmussla eller Hjärtmussla?


Tarp är annars ett underskattat tillbehör. Vi kör med Hillebergs UL 10, lagom storlek tycker vi. Och deras relativt nya Tarppinne är inte heller dum.


Paddelhandskar funkar alltid. Ett par till som är torra är suveränt efter en kall januarifika.


Mussla i silver

Mussla i silver



Vi skrev ju lite fler julklappstips förra året och de håller fortfarande och några ovan är därifrån.


På tal om HUI och årets julklapp så var det bakmaskinen som blev den första årets julklapp. Och jag tror vår bakmaskin är från den tiden, den heter Hembagarn och är från Pansonic, köpt på Tradera, fast 20 år senare :)


Annars så är det väl rätt gott om tid för julklappshandlandet. De stora webaktörerna, Addnature, Outnorth, Sportamore, Outdoorexperten m.fl. har nog lagren fulla och sugna på att skicka skapligt fort. Vill man shoppa på rea så lär det reas i mellandagarna och i januari och till sportlovet osv.


tokshoppinglänkar:








via kajaknördar - paddling verkar kul

Inga kommentarer: